Jag har i alla fall julstämnning här inne!! Tomtarna åkte upp idag efter en storstädning... i går gjorde Emil och jag Kanelskorpor och saffran - och mandel skorpor. Vi älskar skorpor, och gärna hemma gjorda!
Skorpor grundrecept
100 g smör eller margarin
1½ dl strösocker eller brun farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt vetemjöl blandat med bakbulver. Arbeta snabbt i hop till en deg. Lättast i en matberedare.
Rulla 3 längder, lika långa som plåten och lägg dem på bakplåtspapper på plåt.
Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Skär längderna i 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten och rosta dem i samma ugnsvärme i 8-10 minuter. Vänd dem och rosta andra sidan samma tid.
Smaksättning:
1 tsk kanel eller
½ g saffran och 3/4 dl mandel eller
ca 1 msk kardemumma eller
varför inte lite hackad mörk choklad?? Fantasin sätter gränserna!!
Kanelskorpor
Saffran och mandel skorpor
Just nu står vattnet jäääätte högt i hamnen... vilket också gör att det är vatten i källaren!! Inte mycket... än! Dags att ta fram pumpen...
Nehe, lussebulle och film med Mattias!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar