lördag 24 mars 2012

Pastasallad med salami och parmesan

 4 port.
  • pasta (tex skruvar eller penne)
  • 100 g påläggssalami
  • en rödlök
  • en liten burk majs
  • en röd paprika
  •  2 dl créme fraiche med parmesan och vitlök

Koka pastan som vanligt och låt svana. Skär salamin i strimlor, rödlöken och paprikan i önskad storlek och blanda med majs och créme fraiche. När pastan har kallnat blanda ihop den med créme fraiche röran. Klart att servera med en liten god brödbit till eller till grillat.

________________________________________________


Kan göras som varm pastasås - fräs löken och paprika, blanda i créme fraichen och koka en stund. Rör ner majs och salami och låt det blir varmt. Ju varmare salamin blir ju mer pepprig/salt smak. Smaka innan man krydda, smaka mycket utan att tillsätta nått... Men smaken är ju olika! Glöm inte grönsakerna till!

(Tyvärr ingen bild på detta men den kanske kommer i framtiden!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar