söndag 8 april 2012

Påsken

Jag har ju glömt och berätta att Emil och jag var på bio förra helgen. Första gången för Emil... det var mycket viktigt att man åt popcorn och gick på bio, inte tvärt om!! Ungen är galen i popcorn... det går inte att nämna det utan att det blir ett herrans liv! I alla fall... vi tittade på Alfons Åberg, lagom film - 40 minuter eller en liten popcornbägare lång. När vi gick från bion till bilen gick vi förbi fontänen på torget... Och där simmade något konstigt!!!


I fredags var det en stooooor dag för Emil, en dag som jag har vairt lite nervös över!!! Jag tänkte går det så går det, han har ju verkligen varit beroende av den när nappen... Emil skickade nappen till Tomten, vi satte på frimärke och klistermärke på kuväret. Och la det på lådan... Nu fick man vara snabb! In i huset igen och kolla om Tomten hade trollat dit ett paket och mycket riktigt stod det ett paket innanför dörren när vi öppnade den!!! Stoooora ögon... Det var en grävskopa (Emil hade ju önskat sig en sticksåg, för barn, men Tomten hade ju slut på dem men det gick bra ändå). Han är jätteduktig, har frågat nån gång efter nappen... men vi har inte komenterat det eller pratat om den. Och i samma stund som han ber om den så ser man på honom att han kommer på vart den är och köper det! Igår somnade han i sin säng utan nappen för första gången, det var nog mer nervöst för mig än honom...



Påsken brukar inte vara lugn helg för mig!! Påsken är dock lite lugnare i år än vad den brukar vara, nu har jag 2 dagar utan innehåll... skönt! I fredags var det påskmiddag med mina föräldrar... igår påsklunch med mina barndomkompisar Tess och Anna och deras män. Vi åt tacos, det var mumsigt gott!! Och som vanligt snackade man bort ett par timmar... Vet inte hur man alltid lyckas men det gör man! Sen var det hem och vända för att åka till Mattias föräldrar på kvällen. Emil hann innan han åkte hem måla ett ägg... med tungan rätt i mun! Det har han efter mig.

Glad Påsk på er alla!!

Hemmagjord snickers

Ååååh, detta är så gott!! Därför gör jag den endast till jul... i år blev det påsk också!!

1 burk jordnötssmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
½ -3/4 liter rice crispies
1 dl kokos
200 g cholkad av valfri sort ( men jag rekomedera mjölkchoklad)

Klä en form (ca 20x30) med bakplåtspapper. Blanda jordnötssmöret, socker och sirap i en gryta, värrm försiktigt på svag värme tills det nästan börja koka. Rör hela tiden annars bränns det lätt. Vänd ner rice och kokos. När allt är väl blandat lägg upp smeten i formen och platta till en jämn kaka. Smält cholkaden och bre den över. Ställ i kylen så det stelnar och skär sen i bitar efter önskemål!

Tips! Man kan ha choklad både över och under om man vill!! Mer av det goda... :)

tisdag 3 april 2012

Biblioteket

Idag har Emil och jag varit på Bvc... Allt var helt ok, blyg som vanligt men gjorde det sköterskan ville. 15 kg tung och 94 lång - följer sin kurva som han ska!!

Efter det gick vi till biblioteket... Emil fick ju ett kort från Bibblan när han fyllde tre, så idag när vi ändå hade vägarna till Jämjö passade vi på!! Emil var i himmelriket... ögonen bara lyste på honom när han gick in i rummet med barnböckerna! Han gick där och tittade på allt... Hit får vi gå fler gånger!!


Han skulle låna hem Nalle Puh... Sötlök!!

Innan vi gick in på biblioteket tittade vi på en modell av Jämjö år 1915, som min pappa har varit med och gjort. Emil gapade när jag sa att morfar hade gjort det lilla tåget, kvarnen och en del andra pluttiga saker! Emil tittade och tittade...

Mattias och jag gjorde ju en deal i november.... för varje kilo jag gick ner i vikt får jag 500 kronor. Jag ska bara säga att efter en lång och djup svaka med mycket småätande så har jag tagit mig i kragen och det går bra nu!! Hihi!
Nu är man snart också anmäld till Vårruset och Blodomloppet. Så här ska det traska... få se om man ta löpet eller inte, mitt bäcken krånglar lite från och till, framför allt när det är minusgrader. Men jag har en bra tid på Vårruset att leva upp till så vi får se vad som händer när man är på plats.

lördag 31 mars 2012

Legolåda


Helgens projekt är de två jordhögarna som har legit på tomten sen förra sommaren... idag tog vi den ena, det gick ganska snabbt när man var 3. Här ska vi (jag) sedan gör fint för soptunnorna och kanske fixa pallkragar att odla i...

Före




När jag nattar Emil brukar det komma upp en del snilleblixtrar! Vi hade ju Emils kläder i en byrå innan de åkte in i garderoben på hans rum, kläderna blev inte fler bara större. Så vi fick ju en byrå för mycket samtidigt som hans lego, tågbana och bilar nu blir allt mer och mer! Jag stoppade helt enkelt lego, tågbanan och bilarna i varsin låda... Emil är njöd, inga tunga korgar som ska bäras. Det blir lite spring när man bygger med tågbanan ute i hallen men vad gör det...



Om en vecka ska Emil skicka nappen till Tomten... Han önskar sig egentligen en sticksåg (Bosch Mini) men med lite undersökning så tror vi att Tomten har slut på sånna. Så jag ska köpa en sån en annan gång, söta lilla barn! Vi får väl se vad som kommer när han ha lagt nappen på brevlådan (Postens, inte våran!)...Vi kryssar varje dag på en liten kalender.


måndag 26 mars 2012

Omelett med feta

1 stor port

  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk (eller vatten)
  • salt och timjan
  • 1/3 paket feta
  • 1/2 rödlök
  • lite pastrami (skinka)
  • en bit paprika
Fräs lök, pastrami, och paprikan i lite olja. Vispa under tiden ägg, mjölk, salt och timjan. När löken har blivit mjuk häll på äggen och låt steka på svag värme tills äggen har "stannat".
Serveras med en grönsallad eller rivna morötter.

En lagom lätt lunch, kvällsmat eller brunch.

lördag 24 mars 2012

Pastasallad med salami och parmesan

 4 port.
  • pasta (tex skruvar eller penne)
  • 100 g påläggssalami
  • en rödlök
  • en liten burk majs
  • en röd paprika
  •  2 dl créme fraiche med parmesan och vitlök

Koka pastan som vanligt och låt svana. Skär salamin i strimlor, rödlöken och paprikan i önskad storlek och blanda med majs och créme fraiche. När pastan har kallnat blanda ihop den med créme fraiche röran. Klart att servera med en liten god brödbit till eller till grillat.

________________________________________________


Kan göras som varm pastasås - fräs löken och paprika, blanda i créme fraichen och koka en stund. Rör ner majs och salami och låt det blir varmt. Ju varmare salamin blir ju mer pepprig/salt smak. Smaka innan man krydda, smaka mycket utan att tillsätta nått... Men smaken är ju olika! Glöm inte grönsakerna till!

(Tyvärr ingen bild på detta men den kanske kommer i framtiden!)

Barnens favo korv

  • så många (tjock) frukostkorvar ni tror att ni äter, kanske en kryddstark sprt (typ Choritzo) för föräldrarna
  • Bostongurka
  • Senap
  • Ev ketchup
  • Ost
Skär en massa snitt i korven och lägg senap emellan (eventuellt kethup på varannan). Lägg korvarna i en ugnsfast form. Lägg bostongurka på korven och sedan på med ost. In i ugnen 200 grader i 15-20 minuter.
Koka potatis som vanligt och gör potatismos. Skivar man potatisen i tunna skivor går det snabbare på spisen.

Snabbt, busenkelt och gott!

_____________________________________________________________________

Tips till den sötsugna...

Surliga och goa!!