tisdag 24 april 2012

Kyckling pasta med soltorkade tomater


Kan verkligen rekomendera detta!! Så gott, till och med mina kräsna herrar äter med aptit! Hittade det i en tidning i en Ica butik...

1 förp fryst bladspenat (fast vi tycker det räcker med en halv)
4 port tagliatelle
900 g kycklingfilé (står klubbor i receptet men det är ju "inget" kött på dem!)
1 msk olja
1 msk soja
salt och peppar
1 msk smör
2 vitlökklyftor
50 g soltorkade tomater
2½ dl matlagningsgrädde
ev majsstärkelse

Tina spenaten och strimla den, krama ur vattnet. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan.
Blanda olja och soja, pensla på kycklingen och lägg den i en ugnsfast form. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stek i ugnen i ca 25 minuter eller till köttsaften är klar (ej rosa!).
Skala och hacka vitlöken. Strimla tomaterna. Fräs vitlök mjuk i lite smör och blanda ner spenat, tomater och grädde. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med majsstärkelse utttrört i lite vatten.
Blanda pastan med spenatsåsen och servera med kyklingen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar