tisdag 1 maj 2012

Göteborg

När Mattias fyllde 30 år fick han 2 nätter på Gothia Towers hotell av Emil och mig och i helgen var vi där. Vi åkte i lördags morse, eftersom vi misstänker att Emil är lite åksjuk när man reser långt planerade vi in några pauser, en i Bromölla där det finns en motorcykel affär - himmelriket för Emil!! Och Mattias...

Efter en 6 timmar var vi framme! Emil var fortfarande på glatt humör, och Mattias också!
Vi checkade och husade in oss på rummet, ett jättefint rum med utsikt över Liseberg! Sen åkte vi till Mattias bror Simon och hälsade på. Emil tyckte det var spännande att åka spårvagn! Hemma hos Simon tittade vi på fotboll, små snackade och åt mat. Emil levde loppan, han fick äntligen träffa sin favorit farbror igen!!
Hemma på hotellet igen somnade Emil rätt så fort för att sova borta... och sov hela natten! Mattias och jag kunde då plocka fram lördagsgodiset... innan vi slockanade!

Här stod Emil när vi var på rummet och
tittade på allt som körde på vägen nedanför...
Roligast var det när det kom en spårvagn!
Måste berätta om frukostbuffén... det fanns allt! Man visste inte vad man skulle välja! Minst 6 sorters frallor, 4 sorters bröd, 4 sorters youhurt, ägg, köttbullar, prinskorv, omelett, pålägg i massor, fruktsallad, massa flingor, torkad frukt... osv! Imponerade mjölk och gluten fritt sortiment!!

Mätt och belåtna gick vi till Universeum. Emil älskade fiskarna... han satt länge och tittade på de stora fiskarna och hajarna! Hajarna var nog bäst... Sämst, enligt Emil, var dinosarierna - T-rex:en röt precis när Emil kom fram till den! Sen satt han som klistrad på mig! Ville inte gå ner på marken eller titta på dinosarierna! Så vi gick där i från... Emil var nog i minsta lagret för Universeum, alla exprimentrummen var inte för honom. Så det var egentligen bara regnskogen (Besviken, såg inga apor!!), och alla fiskarna som han gillade. Han gillade när vi kom ner till Jobbis också, en lekpark imonhus! Och polisbilen, den var spännande!!
Åt en super god brunch på Incontro, massa gosaker... för att inte tala om efterrättsbuffén!! Kan rekomenderas varmt!! Kom hungriga... och med "mjukisbrallor" så man får plats med mycket!

Eftermiddagen var vi på Liseberg... Emil älskar karusellerna!! Han ville åka alla...  hoppa av när man åkt färdigt var ju inte populärt! Han fick självklart en grön kanin, har man ingen hemma så ska man ha en om man är på Liseberg! Trötta föräldrar och en övertrött 3 åring, då är det dags att locka fram det där extra tålamodet... Mattias satte sig med Simon och Josefin och en öl och jag sprang omkring med Emil bland karusellerna! När kvällen närmade sig och kupongerna var slut fick Emil en hamburgare, pommes och mjölk med sig upp på rummet som han åt medan han tittade på Nils Hoglersson! Mattias hängde med Simon på stan en runda... och jag intog sängläge på hotellet med en lycklig men trött Emil som somnade på 2 sekunder med sin kanin under armen.

Efter frukost på måndag morgon, packde vi ihop oss och checkade ut... En runda till Simon och Josefin innan vi började den långa resan hem! Det kändes tråkigt åka... hade viljat ha en natt till! Detta var inte sista gången för mig i Göteborg... jag ska göra detta till årlig tradition, om jag så ska åka själv! Emil ville åka dit igen... Tror Mattias också vill det, om han bara får vila lite!

Emil levde lite rövarliv i sängen innan vi åkte...
Mamma fick snygga till det innan vi lämnade rummet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar