fredag 13 maj 2011

"Offo" och triss i lotter

Emil och jag tillbringade eftermiddagen och kvällen hos mamma och pappa... vi lekte med morfar ute i lekparken. Emil gungade... han står upp på gungan, den lilla apan! Självklart är det inte mycket fart... Han har tur att mamma är för utmaningar och testa gränser när det gäller motorik! Emil och morfar sparkade boll... Han klättrde även nästan högst upp på klätterställningen! Motoriken är det inget fel på...



Lekparken hos mamma och pappa är lekparken jag växte upp i... jag bodde i ena huset intill och gick i lekis i källarn på grannhuset! Tillbringat många timmar i denna park... som sorgligt nog förfaller! Där det innan var en stooor sandlåda med bryggor och hus, där lekte man "tafatt", gjorde gångar under bryggorna och hoppade mellan och satt på hustaken... Här är det idag gräsmatta! Den stora ruschkanan som man kunde åka 4-5 barn på bredden och lekte "hajen" på var utbytt till en smal mesig grej... där nederdelen är typ nergrävd i sand! Det är bara gungorna, grodan och scenen som är den samma!

Vi åt också paj hos mamma och pappa... Emil fick sin älskade korv och potatismos! Ungen har börjat gilla ketchup... det har han efter mor sin!
Efter maten tog Emil ett bad i badkaret (vi ha ju ett hemma men avloppet är inte anpassat att släppa ut vattnet och dessutom har vi inget vatten i det badrummet.), han var som fisken i vattnet! Han öste och öste och öste... sprattlade och plaskade!! Mycket bättre än badbaljan. Han hade stora bekymmer när leksakerna inte ville ligga kvar i den hörnan han ville...


Emil har lärt sig att säga morfar... eller snarare "Offo"! Och varje gång han lär sig ett nytt ord, så använder han det så mycket han kan!! Haha!

På denna fredagen den 13 maj har jag inte haft nån otur... Inte mer än vanligt i alla fall! Trotsar i alla fall ödet och slog till på 3 trisslotter... I värsta fall är det 3 nitlotter och jag är 75 kronor fattigare!

1 kommentar: